Fortællinger om tre spændende nord- eller nordvestjyske virksomheder i vækst
Fortællinger om tre spændende nord- eller nordvestjyske virksomheder i vækst Fortællinger om tre spændende nord- eller nordvestjyske virksomheder i vækst

STYRKER MEDARBEJDERE

FOR VIRKSOMHEDER FOR KANDIDATER UDVALGTE JOBS

Uslebne diamanter

Oprettet dato: 15. marts 2012

På ét punkt tog vi fejl, da vi i 2006 etablerede search- og rekrutteringsfirmaet Hedegaard Management: Vi tvivlede på, at vi kunne nøjes med at have Nordjylland som markedsområde. Så udover vor base i Aalborg lejede vi os ind i et kontorhus i Købmagergade i København. Og på vore visitkort stod der Aalborg og København.

 

Men vi nåede aldrig til København…

 

Det viste sig nemlig hurtigt, at vi havde undervurderet, hvor store muligheder vi havde lige udenfor vor egen dør. Vi havde ikke gjort os klart, hvilken rigdom af spændende virksomheder og virksomhedsledere, der befinder sig i den nord- og nordvestjyske del af Danmark.

 

For det første er der faktisk en lang række store, markante, internationale virksomheder - og en række af disse har i øvrigt klaret sig fantastisk godt igennem krisen.

 

Men for det andet – og det er måske endnu mere opmuntrede – indeholder landsdelen også et stort antal "uslebne diamenter", der ikke får den store bevågenhed. Igen og igen bliver vi inviteret ud til sådanne nord- eller nordvestjyske virksomheder, hvor man efterfølgende tænker: "Det var pokkers – de har da ellers ikke gjort meget stads af sig…". Der er ofte tale om lidt underspillede virksomheder af den slags, man let kommer til at overse ude fra vejen.

 

 

Case 1: Langt væk – fra hvad

 

I Frøslev på Mors ligger virksomheden VB Enterprise. Det er netop en af de virksomheder, man godt kan overse ude fra vejen. Men hvis man kommer indenfor og hilser på en beskeden mand, der hedder Villy Bruun, og samtidigt læser virksomhedens regnskaber, ja, så opdager man, at det, der engang var en lokal el-installationsforretning i dag er Europas førende, når det gælder elinstallationer på offshore vindmølleprojekter. Virksomheden oplever en markant vækst, og måned for måned ansættes flere og flere ledere og specialister. Når man spørger Villy Bruun om, hvad der er hemmeligheden ved, at VB Enterprise kan have alle de store vindmølleoperatører som kunder, svarer han: "Mon ikke det er noget med tillid..". – Og hvis man så efterfølgende drister sig til at spørge, om ikke det er upraktisk for virksomheden at ligge så langt væk, lyder svaret: "Langt væk… fra hvad?"

 

 

Case 2: Vinduesfabrikken

 

Efter at jeg havde holdt et indlæg for erhvervsledere i Thy, kom en af deltagerne – en venlig mand i en ruskindsjakke - hen og snakkede. Han fortalte, at han sammen med sin bror "drev med noget vinduesfabrik" lidt længere nede i Thy. Han inviterede mig til en kop kaffe. Det viste sig, at der var tale om Europas mest moderne vinduesfabrik, Idealcombi, på 90.000 m2, med en omsætning på knap en halv mia. og 4-500 mand i beskæftigelse. Det blev til en række samtaler både med Bent Søgaard og hans bror Henning og deres to sønner, der i dag er medejere af virksomheden. Det er sidenhen blevet til en række rekrutteringsopgaver til ledende poster i virksomheden. Når en

ansættelse skal være meget fortroligt, sker det, at kandidaterne bliver inviteret til et møde i Hennings sommerhus i Agger. "Hvis de synes, det er for langt ude, så er vi nok ikke de rigtige for dem".

 

 

Case 3: Ledelsen flyttes til Nordjylland

 

For et år siden solgte den nordjyske iværksætter Vibeke Haaning sin virksomhed, Blæksprutten, til det københavnsk baserede Kærkommen, der er ejet af en større kapitalfond. Kærkommen havde indtil da kun opereret i hovedstadsområdet. Ved salget blev der lagt op til, at Vibeke Haaning skulle fortsætte som divisionsdirektør for de tilkøbte aktiviteter i Nordjylland. Men sidst på året 2011 blev Vibeke Haaning bedt om at overføre de nordjyske erfaringer til hele virksomheden. Hun blev udnævnt til adm. direktør og kom til at stå i spidsen for virksomhedens 650 medarbejdere. Vibeke Haaning havde kun et krav, nemlig at ledelse og administration blev flyttet fra København til Hjørring! Da vi først på året 2012 skulle ansætte en økonomidirektør/CFO til Vibeke Haaning, spurgte vi forsigtigt, om det ligefrem var et krav, at de kandidater, vi fandt, var nordjyder, lød svaret: "Slet ikke - bare de forstår, hvordan vi tænker".

 

---

 

I Hedegaard Management er vi dagligt i dialog med nordjyske virksomhedsledere. Det er en glæde at opleve, at stadigt flere virksomheder er på vej tilbage i en positiv udvikling efter krisen, og at man i nogle brancher endda oplever markant vækst.

 

For Hedegaard Management blev 2011 et rigtigt godt år, og vi endte med at lave en rekordomsætning. Før og efter årsskiftet har vi – til en lang række spændende nordjyske virksomheder - bl.a. rekrutteret

 

adm. direktør, segment director, salgsdirektør, økonomidirektør, Økonomichef, Financial controller, Bygningsingeniør, Operations manager, Controller, Inspektør, salgschef og warehouse manager.

 

Pr 1. februar 2012 har vi ansat Rekrutteringskonsulent Karsten Romby Larsen. Karsten, der er uddannet civilingeniør i International Teknologiledelse & Eksport, kommer fra en stilling som HR partner. Karsten har sine aner i Nordvestjylland.

 

 

Jens Erik Hedegaard